Hírek az órák világából

Bovet - Récital 22 Grand Récital

A Grand Récital egy tellúr köré épül fel - ez egyfajta csillagászati ​​komplikáció, amely megmutatja a Föld, a Hold és a Nap relatív pozícióit. A Földet a Grand Récitalban kézzel festett félgömb képviseli, amely az Északi-sark felett álló nézőpontból mutatja a Földet. A félgömb minden 24 órában átfordul, és körülötte egy szférát képvisel a Hold, amely minden szinodikus hónapban (29,53 nap) kerüli meg a földet. A Napot a lebegő tourbillon ketrece képviseli. Az idő leolvasható az arab számokról a földgömb peremén, balra van egy retrográd a másodpercek múlásának jelzésére, jobboldalon pedig az erőtartalék kijelzőjét láthatjuk. A Hold fázisának hozzávetőleges állását olvashatjuk le a Földgömb köré épített látványos kijelzőről.

A Grande Rétical hátlapján is sok információt jelenítettek meg a tervezők, amiket nem lehet leolvasni mikor az ember a karján hordja az órát . 

Van egy állandó naptárkijelző, amely meglehetősen eredetire sikerül - a nap, a hónap és a szökőév megjelenítése mellett van egy dátumjelzés, amely retrográd lemezt használ ami teljesen egyedi megoldás . A retrográd lemez mindkét oldalán dátum-számmal rendelkezik, és a dátumot az óra számlap felöli oldalán levő ablaknyíláson keresztül is leolvasható, ez az ablak a retrográd másodperc szektor és a tourbillon ketrec között helyezkedik el.

A Földgömbön található festés aprólékos részletességgel ábrázolja a Föld felszínét. A főbb hegyvidékek, az erdő és a sivatag területei, a sekély vagy a mély víztestek, sőt a csillogó felhők mintázata is kirajzolódik a színekben.

A kontinenseket ábrázoló pigmentek, valamint a Hold napfényes felének ábrázolásához Super-LumiNova-t is alkalmaztak, ennek eredményeképpen, egyike lett a valaha látott leg lenyűgözőbb éjszakai kijelzőnek, amit valaha láthattunk egy karórán. Általában a fényes anyagok díszítő lehetőségeit alig használják a modern órákon. A Super-LumiNova jellemzője, hogy az első pár órában eléggé ragyogóan világít, majd az elkövetkező néhány órában fokozatosan elhalványul, de ha kapott elegendő fényt napközben akkor sötétben sokáig élvezhetjük a látványát . A fotó egyébként nem adja vissza a látványt amit élőben láthatunk .

A Bovet Récital 22 Grand Récital ára tükrözik a kategóriáját, ami az egyedi luxus modellek áraira jellemzően nagyon magas, egész pontosan 469.800.- dollár és a platina tokos kivitelé pedig 502.200.- dollár .

Telefon: +36-30/208-6155

e-mail: oraklinika@gmail.com

6344 Hajós, Hunyadi u. 18.

(c) 1995-2016 Tachion - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center