Hírek az órák világából 1.

ETA

Az ETA szerkezetgyártó-óriás HeavyDrive néven olyan új kvarcszerkezet családot mutatott be, mely kifejezetten az átlagosnál nagyobb, nehezebb mutatók mozgatására lett optimalizálva . Az új szerkezet észleli ha ütés éri az órát és az ébredő forgatónyomatéknak az elektromos léptetőmotor ellentart, meggátolva ezzel az esetleges átugrást és ezzel a pontosság elveszítését. A HeavyDrive család 21 tagból áll, a Trendline termékvonalon belül .

Breguet

Elegánsan minimalista a Breguet új "Grande Complication" modellje, a beszédes nevű Classicque Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367, melynek extralapos önfelhúzós szerkezete csupán 3 mm vastag .  A 80 órás járástartalék miatt hagyták el a számlapról az elődmodell járástartalék kijelzőjét . A 42 mm átmérőjű tok anyaga platina vagy arany lehet .

Daniel Strom

A Daniel Strom az igen kevéssé vidám formatervű Agonium karórával tiszteleg a nagyszerű svájci grafikus és szobrász H.R.Giger előtt. Az órát még maga Giger tervezte 2014-ben bekövetkező halála előtt, és kegyeletből vártak 3 évet a piacra kerülésével. ETA 2824 automata szerkezet dolgozik az acéltokban, melyet teljes egészében borít az ezüstből lészült alkotás. Giger kedvence biomechanikus halálfejes motívumaival .

Rolex

A 2018 májusában Genfben megtartott "Daytona Ultimatum" árverésen megszületett a második legnagyobb értékben eladott ilyen karóra modell, egy fehérarany Rolex Ref. 6265 " The Unicorn". Ez az 1970-es évjáratú modell 5,9 millió svájci frankért kelt el . Az eddigi csúcstartó "Paul Newman" Daytona Ref. 6239, ami csekély 17 millió frankos leütést produkált .

Swatch

A svájci óraipar megmentőjének tartott Swatch, a "színes műanyag svájci óra" idén ünnepli 35. születésnapját. Az évfordulós modell designjának megalkotására az olasz Ugo Nespolót kérték fel, aki az 1990-es években már tervezett két Swatch modellt, a maga jellegzetes élénk színeit kombinálva. Az Ugo-modellből 3535 darabot fognak gyártani Swatch Ugo Art Special 35th Annivesary néven .

2018.július

Telefon: +36-30/208-6155

e-mail: oraklinika@gmail.com

6344 Hajós, Hunyadi u. 18.

(c) 1995-2016 Tachion - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center