Óra különlegességek - IWC Portugieser '150 Years' Tourbillon (2018)

Azok az IWC rajongók, akik figyelmet szentelnek a naptárnak, bizonyára tudniuk kell, hogy 2018-as év a jól ismert,és kedvelt svájci székhelyű Schaffhauseni márka születésének 150. évfordulója. Az IWC 1868-ban alapította Florentine Ariosto Jones amerikai ékszerész, az IWC lassan és fokozatosan, több mint másfél évszázados történelme során hírnevet szerzett a csúcsminőségűre tervezett óráival - a cég latin mottója, a "Probus Scafusia" a "jó kézművesség Schaffhausenből". A márka 150 éves évfordulója alkalmából az IWC bemutatta két high-tech tourbillon óráját, amelyek világosan bizonyítják a márka know-how-ját a bonyolult óráikban. Ismerje meg az új IWC Portugieser öröknaptár Tourbillon "150 Years" és az IWC Portugieser Constant-Force Tourbillon "150 Years". modelljeit .

A Portugieser öröknaptáras "150 Years" Tourbillon kiadása azért fontos, mert ez az első alkalom, hogy az IWC egy öröknaptárt társított egy tourbillonnal ellátott számlaphoz. Az óra 45 mm széles portugieser stílusú, az IWC-rajongók azonnal felismerik a megkülönböztető rövid és ívelt füleit, valamint a vaskos felhúzókoronát, párosítva egy fekete Santoni alligátor bőrszíjjal. A vízállóság, amely mindössze 30 méteres, ami magától érthetődik mivel ez a svájci standard az ilyen jellegű óráknál.

A számlap fehér, lakkozott kivitelben, nagy fekete arab számokkal, az IWC Portugieser óráinak aláírásával. Szép kékre hőkezelt levél alakú óra és perc mutatóval. Ugyanakkor egy egyszerű "vasúti sín" stílusú percpálya biztosítja, hogy az idő könnyedén leolvasható legyen .

9 óránál van egy kijelző, amely jelzi a napot, és 3 óránál van olyan dupla kijelző, amely a dátumot és az óra energia tartalékát mutatják. 6 óránál van egy hónapos indikátor és holdfázis kijelző, és 8 óránál van az évkijelző. Végül ott van a repülő tourbillon, amelyet 12 óránál helyeztek el.

A szerkezet az IWC kaliber 51950, amely az IWC más tourbillon óráiban is megtalálható Caliber 51900-n alapul, mint a Portugieser Tourbillon Mystère Rétrograde, de a Kurt Klaus által kifejlesztett, zseniális, 82 részből álló öröknaptár modullal kiegészítve. Ez a szerkezet az IWC Pellaton energiaellátó rendszerét is magában foglalja, és 168 órás illetve 7 napos járástartalékkal rendelkezik. Ezt láthatjuk egy zafírüvegű hátlapon keresztül, valamint egy speciális kialakítású a '150 Years' logóval ellátott 18 karátos arany automatarotort.

Az IWC 150. évfordulója alkalmából készített másik tourbillon órája a Portugieser Constant-Force Tourbillon Edition "150 Years". Ez egy kissé nagyobb, 46 mm széles Portugieser stílusban készült, és csak platina tokozással kapható. A vízállóság mindössze 30 méter, az óra pedig úgyszintén egy Santoni fekete alligátor szíjjal párosult.

A "150 Years" Portugieser Constant-Force Tourbillon kiadása fehér, lakkozott számlappal, nagy fekete arab számokkal, valamint az IWC Portugieser óráinak aláírásával van ellátva. Mint a korábbi "Portugál öröknaptár" Tourbillon kiadása "150 Years", ez az óra is hőkezelt kék óra és perc mutatókkal rendelkezik. Ez a korábbi Constant-Force Tourbillon órák - Portugieser és egyéb modellek - frissített változata - kombinálva egy "örök holdfázis kijelzővel".

A "150 Years" Portugieser Constant-Force Tourbillon kiadása jelentősen kevesebb forgatónyomatékkal rendelkezik. 1 óránál van egy holdfázis kijelző, amelyet csak 577,5 év után kell beállítani. A holdfázis alatt körülbelül 4:30-nál az energia ellátottság kijelzője látható. Végül az óra csúcspontja, a nagy, szemet gyönyörködtető tourbillon, amely erős mechanizmussal rendelkezik, megfelelő erõt adva az impulzusoknak az óra járásakor.

Ebben a darabban egy kézi felhúzású mechanikával ellátott IWC kaliber 94805 szerkezet dolgozik, amely kényelmesen 2,5 Hz-es sebességgel műkődik, és 96 órányi járástartalékkal rendelkezik. A szerkezetet meg lehet csodálni a zafírüveges hátlapon keresztül, ahol látható a beágyazott logó is, amely a márka 150. évfordulójára emlékezik.

Ezeket a rendkívül összetett, különleges "évfordulós" karórákat nagyon kis példányszámban készítették el. Az IWC Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon "150 Years" (Ref. IW504501)- ből mindössze 50 darabot készítettek és 110.000.- dolláros áron kínálják . Viszont az IWC Portugieser Constant-Force Tourbillon "150 év" (IW590202) mennyisége összesen 15 darabra korlátozódik, és ha szeretnénk egyet, akkor nem kevesebb mint 253.000.- dollárt kell letenni az asztalra .

Telefon: +36-30/208-6155

e-mail: oraklinika@gmail.com

6344 Hajós, Hunyadi u. 18.

(c) 1995-2016 Tachion - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center