Seiko Prospex SRPC93 ‘Save The Ocean’ Samurai Dive

A Seiko Samurai búvárórák áttekintése

Az elmúlt néhány évben a Seiko bebizonyította, hogy a Prospex termékvonal tagjai, igazi megbízható "igáslovakként" megállják a helyüket a globális piacon . Versenyképes áruknak, masszív kivitelüknek és megbízható szerkezeteiknek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek világszerte . Ezek a korábban csak a Japán belpiacra készült modellek , mára már az egész világon elérhetőek .

Lássuk elsőként a Seiko Prospex SRPC93 "Save the Ocean" - (Óvd az Óceánt) elnevezésű búváróráját .

Mivel a Prospex vonalat képviseli így a Seiko prémium szegmensébe tartozik, a Seiko sok esetben külön márkaként kezeli ezeket az órákat, mintegy márka a márkában sítulsban .

Mint ahogy más óramárkák így a Seiko is úgy döntött hogy jótékonysággal támogatják az óceánok védelmét és népszerűsitik a búvárkodást . A Samurai és a Turtle típusok mellett számos egyéb "Save the Ocean" modellt is a piacra dobtak. A márka az értékesítésekből befolyt összeg egy részét adományozza a nonprofit Fabien Cousteau Ocean oktatási központjának .

Fabien Cousteau a híres Jaques-Yves Cousteau unokája, és szervezete küldetése: a tudatosságra nevelés és a világ minden polgárának tájékoztatása a bolygó vizeinek helyzetéről továbbá a veszélyeztetett tengeri élőhelyek és a tengeri élet védelme és megőrzése .

A különböző "Save the Ocean" kiadású órák közös vonása hogy kék számlappal rendelkeznek . A számlapon vízszintesen hullámokat idéző vonalak láthatóak, mintegy a tengerek felszíni hullámzását reprezentálva .

Annak érdekében hogy a kiadást még egyedibbé tegyék, a lünetta és a korona sötét bevonatot kapott .

A Seiko Samurai "Save the Ocean" karóra méretei a következők: szélessége 43,8 mm, vastagsága 12,8 mm, vízállósága 200 méter. Keményített "Hardlex" kristályüvegen át nézhetjük a tetszetős és kiválóan leolvasható számlapot . A mutatók és a számlap jelzései LumiBrite-vel vannak kezelve így sötétben illetve a víz alatt is kiváló leolvashatóságot biztosítanak .

A 4R35 automata szerkezet nem a Seiko prémium vonalát képviseli, de kellően precíz, strapabíró és megbízható és akár kézzel is felhúzható . A szerkezetet a hátlapon keresztül nem láthatjuk mert tömör acél hátlappal rendelkezik az óra, valószínűleg a biztosabb vízállóság érdekében .

Habár a japán órák árai és a presztízsük is növekszik, még mindig olcsóbbak mint az alap svjáci órák zöme, nem beszélve arról hogy nagyon széles a kínálat a különböző Seiko modellekből, így kedvünkre válogathatunk ízlésünknek megfelelően .

A Seiko Prospex Samurai " Save the Ocean " SRPC93 katalósus ára 525 dollár

  

 

 

Telefon: +36-30/208-6155

e-mail: oraklinika@gmail.com

6344 Hajós, Hunyadi u. 18.

(c) 1995-2016 Tachion - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center